Liga za opstanak
6

Široki Brijeg očitao nogometnu lekciju Mladosti, četiri gola u mreži gostiju

Piše: D. B.
(Foto: NK Široki Brijeg/Facebook)
Na Pecari je u okviru 2. kola Lige za opstanak Široki Bijeg ugostio Mladost DK i pobijedio rezultatom 4:0.

Za Široki su od prve minute zaigrali Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić, Ćorluka, Menalo, Sivrić, Lončar, Krstanović, Marina i Marković, dok su ekipu Mladosti činili Velić, Galić, Gačan, Laštro, Sušić, Aganspahić, Lazić, Maksimović, Šećerović, Brkić i Isaković.

Nakon početnog ispitivanja snaga zaprijetila je Mladost preko Maksimovića, kojem je asistirao Brkić. Ipak, nogometaš gostujućeg tima je loše šutirao, pa se rezultat nije promijenio.

Široki je poveo iz prve ozbiljnije prilike, a strijelac je u 35. minuti bio Menalo nakon asistencije Lončara. Širokobriježani su nakon prvog poluvremena imali minimalnu prednost.

Domaći su bolje otvorili drugo poluvrijeme, pokušavali su postići drugi gol, a u tome su uspjeli u 60. minuti kada se drugi put na večerašnjoj utakmici na listu strijelaca upisao Menalo.

Naleti Širokog Brijega su nastavljeni, a Wagner je u 70. minuti šutirao preko gola. Potom je pokušao i Čabraja, ali je golman Mladosti Velić odbranio. Gosti su uzvratili preko Isakovića u 80. minuti, koji ipak nije pogodio.

U 81. minuti se ponovo zatresla mreža Mladosti nakon što je odbijenu loptu za 3:0 u gostujuću mrežu pospremio Wagner.

Samo minut kasnije je Čabraja namjestio nišanske sprave i pogodio za 4:0 u korist Širokog Brijega. Husić je u finišu mogao ublažiti poraz gostiju, ali promjene rezultata nije bilo.

Široki je prvi u Ligi za opstanak sa 49 bodova, dok je Mladost druga s 27 osvojenih bodova.