Premijer liga BiH
170

Široki Brijeg nakon preokreta savladao Sarajevo u derbiju kola

Piše: K. H.
(Foto: Klix.ba)
Ekipa Širokog Brijega savladala je Sarajevo u derbiju 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon preokreta, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1.

U prvih 15 minuta gledaoci na stadionu nisu vidjeli nijednu opasnu situaciju pred jednim ili drugim golom. Luka Menalo postigao je pogodak za vodstvo Širokog Brijega u 16. minuti, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije. Isti igrač deset minuta nakon toga bio je u dobroj šansi, no defanzivci Sarajeva izblokirali su njegov udarac.

Prvu veliku priliku na meču Sarajevo je imalo u 28. minuti. Hebibović je sjajno šutirao s desne strane, lopta je gotovo ušla u mrežu, ali je na gol-liniji bio Dino Ćorić koji spašava domaće i loptu izbija van kaznenog prostora.

Do kraja prvog poluvremena Široki je imao još dvije opasne situacije pred golom Bordo ekipe, no Menalo i Josip Ćorić nisu bili prisebni.

Isti igrači su i na početku drugog poluvremena zaprijetili Pavloviću da bi sredinom drugog poluvremena, tačnije u 64. minuti, Sarajevo stiglo u vodstvo. Bekić je sjajno probio po lijevoj strani, njegov centaršut došao je do Ahmetovića koji nesebično upošljava Halilovića, a krilni napadač ekipe s Koševa postiže prvjenac u bordo dresu.

Ipak, prednost ekipe Husrefa Musemića trajala je samo tri minute. Prvo je Šofranac u posljednji trenutak spasio svoju mrežu, a iz kornera koji je uslijedio Menalo postiže pogodak glavom i stvari vraća na početak.

To je samo bila uvertira za sjajan finiš meča koji je uslijedio. Prvo je u 80. minuti Rahmanović zaobišao domaćeg golmana Bilobrka, ali je s nekih 20 metara promašio prazan gol, a već u sljedećem napadu Josip Ćorić žestoko je kaznio Bordo ekipu te je postigao pogodak za vodstvo i veliki preokret Širokog Brijega.

Gosti su nakon toga sve karte bacili u napad te su pokušali stići makar do jednog boda, no odbrana Širokobriježana bila je na visini zadatka i sačuvala je tri boda.

Tabela nakon kompletnog 19. kola: