Premijer liga BiH
4

Široki Brijeg na Pecari dočekuje sve opasniju Mladost

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednju utakmicu 16. kola BHT Premijer lige igraju Široki Brijeg i Mladost Doboj-Kakanj na Pecari.

Ovo kolo obilježeno je uzbudljivim sarajevskim derbijem u kojem je Sarajevo rezultatom 2:1 savladalo Željezničar, kao i porazom aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog od Zvijezde 09 rezultatom 1:0.

Široki u promjenjivoj formi dočekuje ovaj meč i nalazi se pod imperativom pobjede, jer njegovo četvrto mjesto na tabeli biva sve više i više ugroženo. Širokobriježani iza sebe imaju samo dvije pobjede (jednu nakon penala u Kupu BiH) u posljednjih šest mečeva, a posljednju su upisali početkom oktobra.

Ekipa Goce Sedloskog se ne može pohvaliti napadačkim učinkom iako je to drugačije izgledalo na početku sezone. Izuzev one visoke pobjede nad Čelikom (6:0), Široki je u 14 mečeva postigao tek 10 golova što je ispod nivoa za ovaj klub.

Na Pecaru stiže jedna od najboljih gostujućih ekipa u ligi. Naime, Mladost je po učinku u gostujućim mečevima četvrta najbolja ekipa prvenstva i iza sebe ima tri pobjede na posljednja četiri gostovanja. Tim Adnana Zildžovića ulazi u sve bolju formu i eventualnom pobjedom može se bodovno izjednačiti sa Širokim i Slobodom koji zauzimaju četvrto, odnosno peto mjesto na tabeli.

- subota (3. novembar 2018.):

Krupa - Sloboda 0:1 Tuzla City - GOŠK 2:1

Zvijezda 09 - Zrinjski 1:0 Čelik - Radnik 1:0 Sarajevo - Željezničar 2:1

- nedjelja (4. novembar 2018.):

Široki - Mladost (16:30 sati)

Tabela:

Rezultati by SofaScore