Nogomet
108

Široki Brijeg i Željezničar spremni za derbi četvrtog kola Premijer lige BiH

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Drugi derbi četvrtog kola BHT Premijer lige na programu je večeras od 20:00 sati na stadionu Pecara u Širokom Brijegu gdje će se sastati istoimeni domaćin i Željezničar.

Večerašnji derbi u boljoj poziciji i sa debljim bodovnim saldom dočekuje domaći tim koji je tokom uvodna tri kola osvojio šest bodova. Željezničar je osvojio tri boda manje, s tim što u boljem raspoloženju meč dočekuje klub sa Grbavice obzirom na trijumf u posljednjem kolu naspram poraza Širokobriježana na Koševu.

I jedni i drugi uvjereni su u pozitivan rezultat na večerašnjoj utakmici, a optimizam nisu krili ni treneri Odović i Mladina.

“Bez obzira na poraz u prošlom kolu od Sarajeva, Široki je odličan tim. Očekujem kvalitetan meč i nadam se pobjedi Željezničara. Igrat ćemo otvoreno, ali će konačan rezultat zavisiti i od raspoloženja domaćih igrača“, rekao je Odović.

“Uz maksimalno zalaganje i učinak te podršku s tribina vjerujem da ćemo u zahtjevnoj, ali i zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici, doći do sva tri boda“, najavio je na drugoj strani Davor Mladina.

Meč na Pecari počinje od 20 sati, a sudit će ga Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške.