Premijer liga BiH
158

Široki Brijeg golovima u finišu srušio Leotar i ostvario prvu pobjedu u sezoni

K. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ekipa Širokog Brijega ostvarila je prvu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH, a oni su na svom terenu u susretu 5. kola slavili protiv Leotara rezultatom 2:0.

Leotar bolje otvara meč i već preko Todorovića u drugoj minuti mogli su doći u vodstvo, no odbrana domaćih je to u posljednji trenutak blokirala. Prvu šansu za Široki imao je Ikić u 20. minuti, ali se nije snašao pred golom Leotara.

Do poluvremena su obje ekipe imale nekoliko izglednih situacija, ali nije bilo pogodaka i na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0.

Veliku šansu za Leotar da dođe u vodstvo imao je Aćimović u 61. minuti kada je promašio veliku šansu, a onda u 86. minuti stiže kazna na drugoj strani.

Ikić je sjajno pogodio iz slobodnog udarca, prebacio je živi zid i matirao nemoćnog golmana Leotara za vodstvo, a kasnije će se ispostaviti i pobjedu svog tima. Konačnih 2:0 postavio je Lukić u 97. minuti.

Za Široki Brijeg je ovo prva pobjeda u ovoj sezoni, a oni nakon pet kola imaju sedam bodova i trenutno su na četvrtoj poziciji. Leotar je, s druge strane, doživio treći poraz i trenutno su sa četiri boda na devetoj poziciji.

U narednom meču Široki igra protiv Veleža na svom terenu, dok će Leotar igrati protiv Posušja, također na svom terenu.

Rezultat i strijelac:

Široki Brijeg - Leotar 2:0 (Ikić 86', Lukić 97')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore