Nogomet
2

Široki Brijeg dočekuje Radnik: Pobjeda za plasman u Evropu

Klix.ba
Pred Širokim Brijegom je utakmica s Radnikom, zadnji korak za ostvarenje cilja proklamiranog pred početak prvenstva – plasmana u Evropu.

Problema oko sastava gotovo da i nema, Musa će imati na raspolaganju sve igrače osim od ranije ozlijeđenih Bralića i Barabana pa i to pojačava optimizam i vjeru u pobjedu. Također, i činjenica da je Radnik fokusiran na finale Kupa, no trener Musa tomu i ne pridodaje posebno značenje, vjerujući, prije svega, u mogućnosti svojih izabranika.

"Pobijedili smo Radnika u Kupu na Pecari, pokazali da smo bolja ekipa i bez obzira u kojem sastavu gosti u nedjelju nastupe, u najjačem ili pak odmarajući glavne adute za Slobodu, uvjeren sam u još jednu našu pobjedu, osvajanje sva tri boda i plasman u Evropu".

Slično razmišlja i neuništivi kapetan Wagner koji je u prošlom kolu u Zvorniku protiv Drine nakon proljetne "stvaralačke stanke" konačno bio i strijelac.

"Nije bitno ko u nedjelju zabije, hoće li to biti moj 111. gol u Premijer ligi ili će strijelac biti neko drugi. Najvažnije je, dakako, da u utakmici koja je za nas 'biti ili ne biti' po pitanju plasmana u Evropu budemo pravi i osvojim sva tri boda te da na kraju zajedno s našim vjernim navijačima na Pecari proslavimo još jedan plasman Širokog u evropska takmičenja", rekao je Wagner.