Nogomet
0

Sir Ferguson: Moja noćna mora zove se Hulk

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Manchester United, aktualni europski prvak, u četvrtfinalu ovogodišnjeg izdanja nogometne Lige prvaka igra protiv Porta. U utorak je na rasporedu prva utakmica na Old Traffordu.
  • S obzirom na činjenicu da je Porto sjajan domaćin i da već godinama tamo rijetki ostvaruju pozitivne rezultate, mi smo osuđeni prvu utakmicu dobiti s dva pogotka razlike. Samo nam to donosi nešto mirniji put u Portugal - rekao je trener Sir Alex Ferguson.

Prije pet godina su ove dvije momčadi igrale osminu finala Lige prvaka, a Porto je prošao nakon što je u uzvratnoj utakmici Costinha zabio u sudačkoj nadoknadi, te je tako odveo Porto u četvrtfinale. U kasnijem dijelu natjecanja Porto se okitio naslovom prvaka Europe, a na tom putu ga je vodio Jose Mourinho.

Sada Mourinho nije na drugoj strani, ali Ferguson ima drugog glavnog glumca svojih noćnih mora.

  • To je Hulk! Strašan momak. Ima fantastičnu lijevu nogu, ali može igrati na bilo kojoj poziciji. Gledao sam snimke s njihovih utakmica i zadivljen sam njegovim mogućnostima. No, nije samo on opasnost po nas. U duetu s Lisandrom Lopezom šire opasnost svakoj obrani.

Argentinac Lisandro i Brazilac Hulk su zajedno ove sezone postigli 13 pogodaka u prvenstvu Portugala (Hulk osam i Lisandro pet), no najbolji strijelac momčadi je markantni kapetan Lucho Gonzalez (devet pogodaka, ali šest iz jedanaesteraca).

  • Bit će jako opasne ove dvije utakmice - zaključio je na kraju Sir Alex Ferguson.