|

Sir Alex kaznio klub koji je otpustio njegovog sina

Sir Alex kaznio klub koji je otpustio njegovog sina
0
T
Totalsport
1.1.2011. u 12:20
6
komentara
0

dijeljenja
Sir Alex kaznio klub koji je otpustio njegovog sina Alex Ferguson (Foto: AP)
Iako nosi titulu Sira, Alex Ferguson nije se baš ponio gospodski nakon što je vodstvo Prestona s pozicije menadžera smijenilo njegovog sina 38-godišnjeg sina Darrena.
Sastav iz Prestona otprilike na polovini prvenstva drži posljednje, 24. mjesto Championshipa, drugog po snazi takmičenja u engleskoj ligaškoj hijerarhiji.

Za razliku od svog oca, rekordno dugotrajnog na klupi Manchester Uniteda, mlađi Ferguson na klupi Prestona nije izdržao ni godinu dana. Angažovan je 6. januara ove godine. Uspio je otad pobijediti samo u pet od 22 prvenstvene utakmice. Skupio je paralelno čak 13 poraza.

Iako je Darren Ferguson imao loše rezultate, njegov otac, očito, nije imao baš razumijevanja za otkaz sinu. Iznenada je odlučio povući dvojicu igrača Manchester Uniteda, Ritchieja de Laeta i Joshuu Kinga, koji su bili na posudbi u Prestonu, iako je prethodno bilo dogovoreno da će se njih dvojica vratiti tek sljedeće sedmice.

Alex Ferguson htio je povući i svog trećeg igrača s posudbe u Prestonu, Mattyja Jamesa, no, njegov je ugovor o posudbi sklopljen na cijelu sezonu.

Da stvar bude gora, sva trojica su se izjasnili da žele ostati u Prestonu, klubu u kojem su dobijali svoju priliku za minutažu na terenu.

Sasvim je očito da je u pitanju lična, a ne poslovna odluka Sira Alexa Fergusona…
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...