Nakon remija sa Njemačkom
17

Sipović: Zaplakao sam kao da smo izgubili finale

Piše: Edin Isanović
Enes Sipović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Enes Sipović (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mlada reprezentacija BiH je remizirala sa Njemačkom (bilo 4:4) i na taj način izgubila šanse da se plasira u dodatne kvalifikacije. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka jedan detalj svim je ostao posebno upečatljiv. Stoper bh. tima Enes Sipović držao se za glavu i plakao je.

On je član rumunskog Otelula, a kada smo ga nazvali istakao je kako još uvijek ne može da vjeruje kako su primili pogodak nekoliko minuta prije kraja.

"Još uvijek tugujem. Nesretno smo primili gol. Bili smo blizu velikog uspjeha. I onda, lopta u mreži, muk na tribinama, vremena za preokret premalo. Na kraju utakmice sam zaplakao kao da smo izgubili finale. Bilo mi je teško. Taj gol nam je srušio snove“, podvlači za Klix.ba Sipović.

Bh. reprezentativac kaže da su ove kvalifikacije bile uspješne.

"Osvojili smo najviše bodova od svih dosadašnjih generacija koje su igrale za mladu reprezentaciju. Recimo, prvu utakmicu u San Marinu nismo znali ni hoćemo li igrati zbog one suspenzije Saveza, a danas smo imali priliku da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Siguran sam da bi prošli baraž. Ovo je sjajna ekipa, ali šta se može. U svlačionici je nakon utakmice bila neopisiva tuga“.

Sipović kaže kako će sada u rumunskom timu gotovo sigurno igrati u udarnoj postavi.

"U klub se vraća trener koji nas je ranije vodio, sa njim imam korektne odnose i ubijeđen sam da ću nastupati u prvih jedanaest“, zaključio je naš sagovornik.