Osvojio titulu prvaka Rumunije
0

Sipović: Ostajem u Otelulu, želim igrati u Ligi prvaka

Piše: E. Isanović
Enes Sipović
Enes Sipović
Mladi reprezentativac BiH Enes Sipović (21) nedavno je osvojio titulu prvaka Rumunije sa Otelulom.

Nekadašnji nogometaš Željezničara naglašava da je u prvom dijelu sezone upisao nekoliko nastupa.

Ipak, na proljeće su šansu dobivali iskusniji stoperi koji su na kraju omogućili klubu da dotakne vrh. No, ono što posebno veseli Sipovića jeste činjenica da je kod novog selektora mlade reprezentacije BiH ,Vlade Jagodića, dobio šansu u udarnoj postavi.

"I ranije su stizali pozivi, ali sam prilike za dokazivanje dobivao na kapaljku. No, u kvalifikacionom dvoboju sa San Marinom igrao sam svih 90 minuta. To me ohrabruje i dodatno motiviše. Selektor je ozbiljan čovjek, a iza njega stoje dobri rezultati. Iako smo pobijedili, mislim da ima još dosta prostora za napredak", kazao je Sipović za Sarajevo-x.com.

Dvadesetjednogodišnji stoper je podvukao kako je Otelul (na našem jeziku znači Čelik) u ovoj sezoni osvojio prvi naslov u historiji kluba.

"Do sada im je najbolji rezultat bio četvrto mjesto. Nakon što smo osvojili kompletan plijen u sudaru sa Timisoarom počelo je veliko slavlje. Imao sam osjećaj da su svi stanovnici grada izašli na ulice da nas pozdrave. Bila je to rijeka ljudi. Zaista nezaboravno iskustvo", rekao je Sipović.

Sipović napominje da će većina igrača ostati. Svi žele da igraju Ligu prvaka.

"Spominju se i moguća pojačanja. Jedan od njih je i golman Timisoare koji bi stigao kako bi bio rezerva Grahovcu. Ja sam razmišljao da idem na posudbu, ali sam nakon razgovora sa menadžerom i predsjednikom kluba promijenio svoju odluku. Naime, obećano mi je da ću dobivati veću minutažu u narednoj sezoni. Želim igrati u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju“, rekao je mladi bh. reprezentativac.

Napomenuo kako mu je žao što Branko Grahovac nikada nije dobio priliku da brani za bh. reprezentaciju.

"On je imao veliku želju da stane među stative naše nacionalne vrste. Izuzetno je cijenjen u Rumuniji i jedan je od najzaslužnijih za osvajanje titule. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, a niko nije računao na njega, to ga je razočaralo", kazao je mladi bh. reprezentativac.

Enes je na kraju istakao kako se uskoro vraća u Rumuniju i da je spreman na provokacije i šalu zbog nedavnog poraza A reprezentacije u Bukureštu.

"Znam šta me čeka i spreman sam na raspravu. I ja sam njih zezao kada smo mi slavili na Bilinom polju. Ipak, mi imamo više bodova od Rumuna i to će mi biti jak argument. Pamtim da je jedan moj saigrač iz kluba bio rezervni igrač reprezentacije u Zenici. Kada se vratio pitao me je: 'Enese, šta je ono, gdje ti živiš. Atmosfera je bila odlična", ispričao je Sipović.