{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Siniša Mihajlović: Želim se vratiti u Vukovar

A
20.5.2013. u 13:01
0
11
Siniša Mihajlović: Želim se vratiti u Vukovar
0
Siniša Mihajlović: Želim se vratiti u Vukovar
Siniša Mihajlović (Foto: AFP)
Kako starim sve me više vuče da se vratim u Vukovar, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija (AA).
Ovaj proslavljeni fudbaler istakao je da "na rodnoj grudi nije bio od 1991. godine, odnosno od prvih ratnih užasa u Borovu Selu i Vukovaru“.

"Moj brat i majka nekad odu u Vukovar. Obiđu našu kuću i vide kako je danas tamo. Nisam bio od 1991. godine. Boljelo me sve što se izdešavalo. Nisam htio vidjeti srušeni grad, svoju kuću poravnjenu sa zemljom. Ali, evo kako vrijeme prolazi i ulazim u sve ozbiljnije godine, kako već rekoh, vuče me posjeta rodnom kraju. U dogledno vrijeme otići ću u Vukovar", kazao je Mihajlović.

Srbijanski selektor smatra da dolaze bolja vremena za države nastale raspadom bivše Jugoslavije. Mišljenja je i da svi trebaju raditi na širenju pozitivizma, pogotovo ljudi iz javnog života koji su u centru pažnje medija.

"Dobar primjer smo selektor Hrvatske Igor Štimac i ja. Pomirili smo se, ne kopamo po prošlosti i gledamo naprijed. Treba razmišljati pozitivno, te pokušati zaboraviti sve ružno što je bilo pre nekih 20 godina. Znam da je to teško, ali ako sam ja mogao preći preko nekih stvari, a direktni sam ratni stradalnik, mogu i drugi. Rat je praktično počeo u mojoj kući, pobijeno mi je mnogo prijatelja. Međutim, za dobro novih generacija uspio sam okrenuti list i nastaviti dalje“, poručio je Mihajlović.

Ekskluzivni razgovor sa selektorom fudbalske reprezentacije Srbije i proslavljenim igračem Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera, agencija Anadolija će u cijelosti objaviti sutra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Prognozirajte rezultat sarajevskog derbija
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: