Šok u Bologni
103

Siniša Mihajlović mora ponovo u bolnicu, vratila mu se opaka bolest

N. K.
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Siniša Mihajlović (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski trener Siniša Mihajlović (53) održao je danas neočekivanu konferenciju za medije na kojoj je saopštio da i dalje ima zdravstvenih problema te da postoji mogućnost da se leukemija vratila.
"Igram otvoreno, kao i uvijek. Posljednjih godina radim duboke analize nakon bolesti, ali nakon posljednjih nažalost su se pojavili alarmi da postoji rizik od povratka bolesti. Ovoga puta, da upotrijebim nogometni izraz, neću uklizati u protivnika, ali ću igrati unaprijed. Ova bolest je veoma hrabra kada se vratila da se suoči s protivnikom kao što sam ja. Ovo je put mog života. Ponekad naiđete na iznenadne rupe, možete da padnete, ali morate smoći snage da ustanete", rekao je Mihajlović.
Trener Bologne je naglasio da će morati i u bolnicu.

"Početkom naredne sedmice morat ću da odsustvujem i bit ću hospitalizovan. Za razliku od prije dvije i po godine, sada znam šta trebam raditi. Tada sam bio u suzama, ovoga puta me vidite mirnijeg. Nadam se da je u pitanju kratko vrijeme, ali ću svakako morati preskočiti neke utakmice. Doduše, već sam namjestio sve što mi je potrebno da pratim ekipu u svojoj bolničkoj sobi. Od treninga do svega ostalog", rekao je pa poručio da se želi što prije vratiti:

"Učinit ću sve što mogu da bude još brže, ali ću morati propustiti nekoliko utakmica. Već imam sve što mi je potrebno da pratim treninge i utakmice postavljene u prostoriji u odjeljenju gdje ću biti smješten."

Podsjetimo, Mihajlović je trener Bologne od januara 2019. godine i uprkos poteškoćama van terena, ekipa je i dalje izgledala snažno u posljednje tri godine.