Ofanzivac Željezničara
216

Sinan Ramović: Osim nije mnogo govorio, traži ozbiljnost, a već se osjeti veća disciplina

Piše: O. T.
Sinan Ramović se vraća u formu nakon teške povrede. (Foto: R. D./Klix.ba)
Sinan Ramović se vraća u formu nakon teške povrede. (Foto: R. D./Klix.ba)
Jedan od najboljih igrača Željezničara iz prošle sezone Sinan Ramović (26) pretrpio je tešku povredu zbog koje je propustio skoro cijeli jesenji dio ove sezone. Njegov povratak u formu mnogo bi značio Plavima, a Ramović vjeruje da će ekipa rasti pod vodstvom novog trenera Amara Osima.

Ramović trenira u punom intenzitetu sa svojim saigračima, a jučer je odigrao sat vremena u prijateljskom meču protiv Slobode u kojem je Željezničar slavio rezultatom 2:1. Povreda je stvar prošlosti, Ramović sada traga za starom formom.

"Sad se osjećam veoma dobro. Odradili smo nekoliko jakih treninga u Međugorju i nemam nikakvih problema s povredom koju sam imao. Radim maksimalno i cilj mi je da se što prije vratim u formu koju sam imao krajem prošle sezone", govori Ramović za Klix.ba.

Iza Željezničara je pet prvenstvenih poraza u nizu i 15 bodova nedostatka u odnosu na prvoplasirano Sarajevo. Ramoviću nije bilo lako gledati saigrače kako bilježe negativne rezultate, pogotovo kad je bio svjestan da im je mogao pomoći da ga je zdravlje poslužilo.

"Bilo je mnogo teško, posebno kad sam tek izašao iz bolnice, skinuo gips i počeo hodati. Taj prvi dolazak na stadion bio je težak. Kad smo upali u krizu bilo je nezgodno sve to gledati, jer znao sam da bih mogao pomoći da sam bio u mogućnosti", prisjeća se naš sagovornik.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Ekipu Željezničara sada čeka borba za Evropu, a dolazak Amara Osima na mjesto trenera donio je pozitivan šok.

"Naš prvenstveni cilj je izlazak u Evropu, nadamo se pojačanjima, bit će teška borba za Evropu, ali već od naredne sezone borit ćemo se za titulu. Osjetim da dolaskom Amara Osima ekipa ima veću disciplinu, da su svi željni dokazivanja i to je neki pozitivan šok koji se desio u ekipi", kazao je Ramović.

Osim je poznat kao trener koji posjeduje veliki autoritet, ali do sada nije mnogo razgovarao s igračima. Od njih traži veliko zalaganje, a oni su već uzvratili disciplinom.

"Osim nije mnogo govorio po dolasku. Naše je da se dokažemo na terenu. U prvoj prijateljskoj utakmici je tražio samo maksimum, a rezultati u ovim mečevima i nisu prioritet. Trenutno radimo na fizičkoj spremi, a odlaskom u Antaliju mislim da ćemo se više uigravati. Radujem se odlasku u Antaliju, jer ovdje su teški tereni, pogotovo što je padalo mnogo kiše", govori Ramović.

U timu Željezničara ima nekoliko mladih igrača koji su već dobijali šansu i očekuje se da će je i dalje dobijati. Protiv Slobode u prijateljskom meču igrali su Dženan Osmanović (19), Anel Šabanadžović (19), Haris Hajdarević (19), Semir Dacić (19).... Ramović vjeruje da Željezničar uz mlade igrače može ostvariti svoje ciljeve.

"Imamo mnogo mladih igrača, radi se o velikim potencijalima. Nadam se da ćemo s njima ispuniti naša očekivanja, a vjerujem da su oni sposobni za to", kazao je za kraj razgovora ofanzivac Željezničara.