Kratka epizoda
25

Sin Blaža Sliškovića svoje mjesto prepustio Dejanu Stankoviću, više nije trener velikana

N. M.
Foto: Spartak Moskva
Foto: Spartak Moskva
Sin legendarnog jugoslovenskog nogometaša Blaža Sliškovića Vladimir ipak je ostao bez posla u ruskom Spartaku iz Moskve.

Vladimir Slišković je na klupu Spartaka sjeo prije mjesec kao privremeni trener najvećeg ruskog kluba, nizao je solidne rezultate, a od danas je jasno da ga čelnici kluba neće zadržati na ovoj poziciji.

Naime, večeras je Spartak zvanično objavio da je novi trener prve ekipe legendarni Dejan Stanković, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Stanković u Spartak stiže nakon epizode u mađarskom Ferencvarošu, s kojim je dominantno postao prvak države u još uvijek aktuelnoj sezoni.

Pred legendarnim vezistom Srbije i italijanskog Intera je težak zadatak budući da u Spartaku očekuju da im upravo Stanković naredne sezone vrati titulu prvaka Rusije koju klub čeka od 2017. godine.

Podsjećamo, ranije je Slišković dobio priliku da vodi ekipu nakon što je Spartak smijenio Guillerma Abascala, španskog stručnjaka čiji je Mostarac bio pomoćnik.

Dobrim rezultatima u finišu sezone bivši nogometaš Zrinjskog i Željezničara očito nije kupio povjerenje čelnika kluba da ostane glavni trener.

Slišković je Spartak vodio na posljednjih osam utakmica, upisao je četiri pobjede, tri remija i poraz.

Tabela ruske lige: