Nogomet
0

Šimunić progovorio o "za dom spremni": To je najljepši način za kraj karijere

Klix.ba
Josip Šimunić je reprezentativnu karijeru u dresu Hrvatske reprezentacije završio na neslavan način – suspenzijom FIFA-e zbog ustaškog skandiranja "za dom spremni" na Maksimiru nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu između Hrvatske i Islanda.

Odluka FIFA-e bila je oštra, Šimunić je propustio završiti karijeru na Mundijalu, no i dan danas kaže kako ne žali zbog toga i kako bi ponovio sve da može, piše Index.hr.

Šimunić je promovirao dokumentarac "Moja voljena Hrvatska", u kojem je prikazan njegov nogometni i životni put od rodne Australije sve do te noći na Maksimiru, a za portal CroatianSports.com Šimunić je ispričao kako je došlo do snimanja filma i kako danas gleda na ono što ga je na kraju koštalo karijere i što je izazvalo zgražanje cijelog civiliziranog svijeta.

"U ove dvije godine puno toga negativnog je napisano o meni, no niko nije čuo moju stranu priče. Zbog toga sam se našao s režiserom Jakovom Sedlarom i odlučili smo snimiti film", rekao je Šimunić i dodao:

"Nakon te utakmice mnogi su pitali bojim li se kazne. Rekao sam im da očito nemaju pojma o hrvatskoj historiji. Nakon toga su se svi urotili protiv mene. No to je život. Želim im pokazati da nisam napravio ništa loše. Ako oni nisu sretni zbog toga, to je njihov problem".

Dodao je kako je sretan jer su svi igrači stali iza njega.

"Svi su igrači stali iza mene. Nisu mogli vjerovati šta se događa. Samo sam im rekao da se ne brinu i da se ne upliću u priču. To je bila moja bitka i dvije godine nakon i dalje se borim i borit ću se. Pokazao sam patriotizam. Nikad nisam požalio zbog toga što sam napravio i nikad to ne bih povukao. Mnogi su me pitali je li mi bilo žao što nisam išao u Brazil. Nije, jer je ovo jedan od najboljih načina za završiti karijeru. Sretan sam i ponosan sam zbog toga", izjavio je Šimunić.