Nogomet
29

Simeunović: Huk sa sjevera će mi biti podrška; Bekić: Želimo se što bolje spremiti

Piše: D. B.
Ekipa FK Sarajevo se trenutno nalazi u Čitluku gdje se priprema za novu sezonu. Prema riječima prvotimaca Bordo ekipe Denija Simeunovića i Almira Bekića, sve ide po planu, a očekivanja su velika.

Simeunović je nedavno došao u FK Sarajevo.

"Zadovoljan sam kako su me primili igrači, neke od njih znam jer sam igrao s njima, dok sam protiv drugih igrao. Presretan sam i prezadovoljan što sam došao u ovaj klub", izjavio je Simeunović za portal Klix.ba.

Ekipa se priprema u povoljnim uvjetima.

"U Sarajevu je bilo snijega, bilo je hladno, a ovdje je toplije. Još bolje će biti kad odemo u Tursku", smatra novi igrač FK Sarajevo.

Zbog problema u Zrinjskom, Simeunović je dugo bez takmičarskih utakmica. Ipak, uvjeren je da će se vratiti u pravu formu.

"Trenirao sam, ali šest mjeseci nisam igrao. Pokušat ću se vratiti u ovom pripremnom periodu, kako bi sve došlo na svoje. Uklopit ću se, znam kako ekipa igra. Bit ću bolji nego u Zrinjskom", rekao je Simeunović.

Navijači će mu biti dodatna podrška.

"Nema pritiska, navikao sam na navijače u Zrinjskom. S druge strane, igrao sam protiv Sarajeva mnogo puta. Kad se čuje huk sa sjevera, to je nešto neopisivo. Dat će mi veliku podršku", kazao je Simeunović.

Za naš portal govorio je i prvotimac Almir Bekić.

"Zadovoljni smo dosad urađenim. Uvod smo napravili u Sarajevu, sada se ovdje spremamo po lijepom vremenu. Dobro radimo i atmosfera je dobra", izjavio je Bekić.

Ekipu Sarajeva očekuju prijateljske utakmice protiv Metalleghea i Brotnja. Cilj je što bolje uigravanje tima.

"Rezultat je u drugom planu, želimo se uigrati jer imamo nekoliko novih igrača, svi će dobiti šansu", istakao je krilni nogometaš.

Iza sebe ima dobru polusezonu.

"Očekujem da budem dobar i dalje, svaki igrač želi da bude najbolji. Želimo se što bolje spremiti", dodao je Bekić.

Put do nove titule će biti postepen.

"Idemo iz utakmice u utakmicu, vidjet ćemo šta će biti na kraju", završio je Bekić.