"Ide na remi 0:0"
133

Simeone zaigrao šah i propisno se obrukao: Vidite li šta nije u redu s fotografijom?

D. P.
Simeone zaigrao šah na Maldivima (Foto: Twitter)
Simeone zaigrao šah na Maldivima (Foto: Twitter)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone našao se u centru pažnje nakon što je objavio fotografiju s odmora igrajući šah. Nije ni slutio kakve će komentare izazvati.

Simeone odmara sa svojim sinom Giovannijem na Maldivima, a u toku odmora dvojac se odlučio na partiju šaha. Fotografiju u trenucima kreiranja taktike objavio je trener Atletica.

Međutim, čini se da se popularni Cholo propisno obrukao. Ljubitelji šaha odmah su otkrili da nešto nije u redu s fotografijom i to naglasili u komentarima.

Naime, ispred Diega Simeonea uopće nema figure kralja, tako da nije poznato na koji način zapravo i igra partiju. Šale u komentarima su bile sjajne.

"Igra je nemoguća bez najvažnije figure na ploči", "Cholo igra bez napadača u nogometu i bez kralja u šahu", "Kakav je ovo tip! Prvi koji je odigrao partiju šaha bez kralja tako da ga protivnik ne može matirati", "Simeone igra bez kralja kako bi osigurao rezultat 0:0", samo su od nekih komentara.

Naravno, fanovi su aludirali na vrlo defanzivnu postavku koja je obilježila kompletnu trenersku karijeru Chola Simeonea. Atletico godinama igra defanzivno uprkos vrhunskom napadačkom potencijalu, ali Cholo neće odstupiti od toga i izborio se s dugogodišnjim pritiscima.