Gospodski potez
207

Simeone u prvi plan gurnuo Torresa: Nikad mu nisam ništa dao, a sad je ostvario svoj san

Klix.ba
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Argentinski trener Diego Simeone ponovo je platio zbog svoje temperamentnosti pa je tako i sinoć zbog suspenzije veliki trijumf svog Atletica, umjesto s klupe, morao pratiti s tribina.

Ipak, njegov klub je rezultatom 3:0 u Lyonu srušio Marseille, osvojio ovosezonsku Evropsku ligu i sigurno mu je bilo mnogo lakše za podnijeti.

Junak u pobjedi španskog kluba s dva pogotka bio je Antoine Griezmann, sjajni napadač kojeg su već po brojnim medijima preselili u Barcelonu.

Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)
Fernando Torres (Foto: EPA-EFE)

"Nije on morao ništa dokazivati, on je već sve dokazao kroz sve ove godine. Samo je još jednom potvrdio sve što sam znao. Nadam se da je sretan i nadam se da će ostati s nama", izjavio je Simeone nakon utakmice.

Međutim, iako je francuski reprezentativac bio prvo ime ovog finala, Simeone je morao u prvi plan gurnuti pomalo zaboravljenu legendu Fernanda Torresa koji će ove nedjelje odigrati posljednju utakmicu za svoj Atletico.

"Njemu nikad nisam ništa dao. Osvajanjem Evropske lige ispunio se njegov san i nadam se da će naši navijači eksplodirati ove nedjelje. On je fantastično dijete. Sve što je postigao, postigao je svojom mukom", poručio je Simeone.