Nedvosmisleno ih odbio
34

Simeone rekao "ne" arapskim milionima: Ne bi prihvatio ni da su mi ponudili duplo

S. G.
Šef stručnog štaba Atletico Madrida Diego Simeone izjavio je kako je dobio određene ponude za nastavak karijere u Saudijskoj Arabiji, ali da nije razmatrao prihvatanje te opcije.

Temperamentni trener je prije mjesec dana dobio ponudu iz Saudijske Arabije po kojoj bi godišnje zaradjivao oko 40 miliona eura, s tim da nije poznato ime kluba.

"Niti jednog momenta se nisam zapitao šta bi trebalo da uradim. Ta ponuda mi ništa nije značila. Prava istina je da sam sretan tu gdje jesam", rekao je argentinski strateg.

"Ne bih se predomislio ni da su me ponovo pozvali i pojačali ponudu za duplo. Sretan sam u Atleticu", zaključio je Simeone, koji ima ugovor sa madridskim klubom do kraja naredne sezone.

Simeone je na klupi Atletica od 2011. godine, a sa madridskim klubom je do sada osvojio devet trofeja.

Jorgandžije su sa njim bili prvaci u dva navrata, jednom su osvojili Kup, a dva puta Superkup Španije. Osim toga osvojio je i dvije Lige Evrope, kao i dva naslova UEFA Superkupa.

Trofej Lige prvaka mu je izmakao u čak dva navrata, a oba puta su na finalnoj prepreci zaustavljeni od gradskog rivala Real Madrida.