Trener Atletica
6

Simeone: Ne možemo trošiti kao veliki klubovi, moramo biti kreativni

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Atletico Madrida Diego Simeone je kazao da njegov tim mora biti kreativan kako bi se mogao suprostaviti "super snažnim klubovima".

Argentinski stručnjak je naglasio da njegov klub ne može potrošiti 150 ili 200 miliona eura na jednog igrača kao što to čine Real Madrid i Barcelona.

"Mi ne možemo imati iste opcije kao super snažni klubovi, ne može potrošiti 150 ili 200 miliona eura na jednog igrača tako da moramo biti kreativni kako bismo tim učinili boljim te napredovali. Moramo uraditi mnogo posla kako bismo se uvjerili da su nova pojačanja prava za nas i kako bismo izbjegli greške. Za mene je najvažnija stvar energija te mirnoća, kao i ispoljavanje onog što osjećate. Najteže je zadržati energiju", kazao je Simeone.

Dodao je da su navijači Atletica uvijek željni takmičarskog tima snažnog u odbrani i sposobnog za uspješne kontranapade.

"Navijači Ateltica su uvijek željeli takmičarski tim, snažan u odbrani, tim koji može igrati kontranapade i smetnja super snažnim rivalima, a moj cilj je fokusiran na to", rekao je Simeone.

Atletico je prošlu sezonu okončao na drugom mjestu La Lige te je uspio osvojiti trofej Evropske lige nakon što je u finalu savladao Marseille.