Poštena izjava
65

Simeone je "potpuni krivac" lošeg Atletico Madrida: Problem je u meni, moram se popraviti

K. H.
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone kaže da u njegovom klubu igraju jako kvalitetni nogometaši i da problem u ovoj sezoni vjerovatno leži u njemu, a ne u nogometašima.

Iako je Atletico bio jedan od favorita u borbi za titulu prvaka Španije, jako loše igre udaljile su ga od tog cilja i sada se čini da je gotovo nemoguće kako će do kraja sezone i na trenutak da se uključi u trku s Realom i Barcelonom.

"Imamo jako dobar tim za koji nastupaju četiri igrača koja su igrala finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Možda sam ja taj koji ne daje sve što može za ovaj tim...", priznaje Simeone i nastavlja:

"Ja sam taj koji mora poboljšati stvari kako bi ekipa podigla svoj nivo igre u prvenstvu. Većina ovih nogometaša osvojila je s Atleticom titulu prvaka, tako da, problem je u meni."

Jorgandžije su trenutno na petoj poziciji La Lige sa 24 osvojena boda, koliko imaju i Athletic Bilbao i Betis. Drugoplasirani Real im je udaljen 11 bodova, a Barcelona već 13.

Prvi meč nakon pauze Atletico Madrid će igrati protiv Elchea na svom terenu, a nakon toga ih očekuje duel protiv Barcelone, također pred svojim navijačima.