Minimalan poraz
13

Simeone: Da je Messi igrao za Atletico Madrid, pobijedili bismo Barcelonu

Klix.ba
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Diego Simeone (Foto: EPA-EFE)
Trener Atletico Madrida Diego Simeone kazao je nakon poraza od Barcelone da je Lionel Messi igrač koji pravi prevagu na terenu, a dodao je da će se njegova ekipa do kraja prvenstva boriti za titulu prvaka.

Barcelona je slavila minimalnim rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Messi iz slobodnog udarca u prvom poluvremenu.

"Učinit ćemo sve da budemo konkurenti za titulu prvaka do kraja prvenstva, ali teško je očekivati da će Barcelona doživjeti tri poraza, posebno jer ove sezone nemaju nijednu izgubljenu utakmicu. Današnji meč je bio sličan onom u Madridu, oni su bili bolji u prvom poluvremenu, a mi smo reagovali u nastavku. Razlika je što smo kući osvojili jedan bod, a ovdje smo poraženi", kazao je Simeone, a potom nastavio:

"Lionel Messi je poseban igrač. Utakmica je bila izjednačena, a da je kojim slučajem on igrao za nas, mi bi na kraju bili pobjednici. To je tako", završio je trener Atletico Madrida.

Jorgandžije se trenutno nalaze na drugom mjestu sa osam bodova manje od Barcelone, a sedam više od trećeplasiranog Real Madrida. Pored takmičenja u La Ligi, ekipu Diega Simeonea očekuje i susret osmine finala Evropske lige.