Vječiti derbi
552

Šiljak: Željeli smo dati više ulaznica navijačima Sarajeva, ali je MUP odredio kako će biti

Piše: E. B.
Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirsad Šiljak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sinoć je nastao pravi mali "rat" saopćenjima između Željezničara i Sarajeva. Najprije su iz tabora Plavih poručili da će navijačima Sarajeva dati 1.090 ulaznica za vječiti derbi, nakon čega su čelnici ekipe s Koševa tražili 1.500 ulaznica, dok su Horde zla nedugo zatim odlučile bojkotovati utakmicu.

Kontaktirali smo direktora Željezničara Mirsada Šiljka koji nam je pojasnio novonastalu situaciju, odnosno zašto je Željezničar odlučio dati gostujućim navijačima 1.090 ulaznica, najmanje do sada.

"Mi smo željeli dati gostujućim navijačima više ulaznica, uključujući i sektor sa slovom 'LJ', ali je MUP tražio da dva sektora na sjeveru budu tampon zona radi sigurnosti. Također, i mi smo oštećeni jer osim ta dva sektora na sjeveru koja su pretvorena u tampon zonu, i dio istoka je pretvoren u tampon zonu", rekao je Šiljak u razgovoru za Klix.ba i nastavio:

"Radi se o noćnoj utakmici, a sav ovaj kvart je veliko gradilište. Vanjsko uređenje istočne tribine će se danas asfaltirati, a glavna ulica je gradilište i iz tih razloga je policija oprezna. I mi bismo voljeli da su bolji uslovi da se derbi odigra kako treba".

Horde zla su najavile bojkot, a Šiljka smo upitali da li su ulaznice već stigle u prostorije Sarajeva, gdje bi se trebale prodavati gostujućim navijačima.

"Što Horde zla najavljuju bojkot, to je do njih. Mi čekamo da se čelnici Sarajeva očituju danas kada ulaznice dođu do nas pa ćemo vidjeti njihov konačan stav. Mislim da nema potrebe za ovakvim tenzijama jer će se pokvariti naša dobra saradnja u posljednjih nekoliko godina", rekao je Šiljak.