Nogomet
251

Šiljak prezadovoljan uspjehom mlade ekipe Željezničara, Plavi će inkasirati 630.000 eura

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši FK Željezničar ove sezone u Evropi igraju odlično. Ekipa je eliminisala Balzan u prvom i Ferencvaroš u drugom pretkolu Evropske lige, a klub će krajem godine dobiti bar 630.000 eura.

Željezničar se nakon rutinske pobjede protiv Balzana susreo s favoriziranim Ferencvarošom, ali su Plavi izuzetnom i borbenom igrom eliminisali veliki mađarski klub i plasirali se u 3. pretkolo Evropske lige. Direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak oduševljen je uspjesima tima sa Grbavice.

"Nije bilo jednostavno i lako, svi smo bili pod velikim pritiskom, ali su naši dječaci to sve izdržali. Svaka im čast, treba im čestitati na uspjehu. Odigrali su kao i u Budimpešti te napravili veliku stvar. Dobro je što smo prošli u 3. pretkolo i ostali jedini bh. predstavnik u Evropi", izjavio je Šiljak.

U taboru Željezničara su svjesni da su eliminisali veliki evropski klub.

"Ferencvaroš je po svim osnovama pravi evropski klub, o finansijama kojim raspolaže je bespotrebno govoriti. Mislim da će oni za nekoliko godina daleko doći u evropskim takmičenjima", rekao je direktor Željezničara.

Naredni protivnik u kvalifikacijama Evropske lige je belgijski Standard de Liege. Radi se o snažnoj ekipi, ali Plavi ne namjeravaju stati.

"Ne smijemo se opustiti i potcijeniti bilo koga. Sve je do nas, ako pružimo iste igre i protiv Standarda, nešto možemo očekivati", smatra Šiljak.

Željezničar će, zahvaljujući eliminacijama Balzana i Ferencvaroša te osiguranom nastupu u 3. pretkolu, inkasirati bar 630.000 eura.

"To je naš novac u tuđem džepu još uvijek, jer se uplate vrše u novembru ili decembru. Finansije nam nisu prioritet, nego rezultati", završio je Šiljak.