{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sigurnost navijača i igrača tokom derbija je najvažnija

S
3.11.2011. u 13:06
0
86
Sigurnost navijača i igrača tokom derbija je najvažnija
0
Sigurnost navijača i igrača tokom derbija je najvažnija
Povodom gradskog derbija koji je na rasporedu u subotu, fudbalski klub Željezničar izdao saopćenje za javnost u kojem ističe da je sigurnost učesnika vječitog derbija najvažnija, te da će se klub sa Grbavice za to i pobrinuti. Ovom prilikom su navijači pozvani na fer i sportsko navijanje i uvažavanje protivnika.
''Predsjedništvo FK Željezničar na svojoj posljednjoj sjednici razmatralo je sve aspekte najznačajnijeg fudbalskog meča u državi BiH, gradskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo. Kontekstirajući ovaj meč i Odluke Komiteta za normalizaciju NSBiH u situaciju koja je vladala i vlada nakon poznatih i negativnih događaja koji su se desili u Banja Luci, Mostaru i Sarajevu, Predsjedništvo FK Željezničar zauzelo je jedinstven stav.

Sigurnost gledalaca i igrača obje ekipe je najvažnija čak i iznad sportskog aspekta susreta. Imajući duboko razumjevanje za sportski duh, takmičarske tenzije a posebno značaj ovog derbija između prijateljskih klubova, sportskih rivala FK Željezničar i FK Sarajevo, Predsjedništvo FK Željezničar naložilo je svim strukturama našeg Kluba da zajedno sa organima sigurnosti, prije svega Kantonalnog i Federalnog MUP-a, podigne stupanj sigurnosti gledalaca i igrača na najviši nivo tokom trajanja meča, kako unutar stadiona na Grbavici, tako i u drugim dijelovima grada Sarajeva", navodi se u saopćenju kluba sa Grbavice.

Kako se navodi u saopćenju, poučeni ranijim iskustvima, kada su pojedini fudbalski mečevi poslužili instrumentalizaciji u nesportske, političke i druge prljave svrhe, Predsjedništvo FK Željezničar je zatražilo od zaštitarske agencije koja obnaša dužnost na stadionu Grbavica, kao i od organa javnog reda da svaki i najminimalniji incident na stadionu i van njega spriječi, kako bi se napravila istinska sportska atmosfera u kojoj će bolji na sportskom terenu biti pobjednik.

Predsjedništvo FK Željezničar je također pozvalo navijače da na nivou dosadašnjeg navijanja pozdrave sportske protivnike i prijatelje iz FK Sarajevo. Derbi između FK Željezničar i FK Sarajevo je utakmica koja znači više od fudbala, poručuju iz FK Željezničar.

Predsjedništvo FK Željezničar je pozivalo sve gledaoce da naprave ambijent dostojan tradicije dva gradska rivala i da svako u svom domenu učini sve kako bi utakmica protekla u sportskom duhu.

Željezničar će u prodaju pustiti 8.500 ulaznica a na stadionu se, obzirom na broj godišnjih ulaznica, očekuje oko 10.000 gledalaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: