Drugi dan
26

Sigurne pobjede Nadala i Đokovića, od Wimbledona se oprostili Thiem i Ferrer

Piše: K. H.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal, Alexander Zverev i Novak Đoković upisali su sigurne pobjede u susretima 1. kola Wimbledona koji je u ponedjeljak počeo u Velikoj Britaniji.

Nadal je sa sigurnih 3:0 u setovima bio bolji od 33. igrača svijeta, Izraelca Dudija Sele, a za pobjedu mu je trebalo sat vremena i 52 minute. Nadal je prvi set dobio rezultatom 6:3, baš kao i drugi, da bi u odlučujućem trećem setu bio bolji sa 6:2.

Sigurnu pobjedu upisao je i treći teniser svijeta Alexander Zverev koji je za sat vremena i 32 minute porazio Australijanca Jamesa Duckwortha (7:5, 6:2, 6:0).

Ništa manje učitkovit nije bio ni nekada prvi igrač svijeta Novak Đoković koji je također sa 3:0 savladao Amerikanca Tennysa Sandgrena, po setovima 6:3, 6:1 i 6:2.

Iznenađenje je napravio Baghdatis koji je savladao sedmog igrača svijeta Thiema, nakon što je Austrijanc predao meč u trećem setu, a svakako je gubio sa 2:0 i nije imao gotovo nikakvu šansu da se vrati u meč.

Poraz je doživio i Ferrer koji je sa 3:1 izgubio od Khačanova, dok još jedan Španac, Fernando Verdasco poražen je od Tiafoea sa 3:1.

Podsjećamo, bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo nakon pobjede od 3:0 protiv Maximiliana Marterera, dok je Mirza Bašić doživio poraz od Sebastiana Schwartzmana sa ubjedljivih 3:0.