Evropska liga
363

Sigurna pobjeda Željezničara protiv Narve Trans, Plavi na korak do 2. pretkola

Piše: K. H.
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Nogometaši Željezničara upisali su pobjedu u prvom meču 1. pretkola Evropske lige protiv estonske Narve Trans, a izabranici Slobodana Krčmarevića slavili su rezultatom 2:0.

Estonci su bolje otvorili meč i u uvodnim minutama imali su nekoliko dobrih napada prema golu Željezničara, ali nisu ozbiljnije ugrozili gol Kjosevskog. Prvi put Plavi su zaprijetili u 11. minuti kada Zajmović postiže pogodak, koji je poništen zbog ofsajda.

Ipak, u 15. minuti Željezničar je stigao u vodstvo. Pavić je centrirao iz kornera s desne strane, Kotenko je neoprezno loptu uputio prema svom golu, a na prvom mjestu bio je Bakrač koji bez većih problema pogađa za 1:0.

Željezničar je sigurno čuvao stečenu prednost, a novu dobru priliku imali su u 33. minuti kada su lijepu akciju odigrali Arežina i Krpić, čiji je udarac u posljednji trenutak izblokirala odbrana domaće ekipe. Zajmović je četiri minute poslije šutirao, ali golman Narve brani, a to je ujedno bila i posljednja šansa u prvih 45 minuta.

Kjosevski je u 50. minuti dobro reagovao pred svojim golom, da bi u desetoj minuti drugog poluvremena Šabanadžović loše šutirao s nekih 25 metara. Opet je tempo igre opao, a onda Plavi dolaze do drugog pogotka. Blagojević je odigrao povratni pas, na prvom mjestu bio je Šabanadžović koji loptu šalje u mrežu za veliku prednost sarajevske ekipe.

Do kraja meča Željezničar je sigurno kontrolisao stečenu prednost i nije dopuštao Estoncima da ugroze njihov gol, pa su pred revaš u Sarajevu koji se igra za sedam dana osigurali sjajan rezultat i stigli su na korak do plasmana u 2. pretkolo.

Trener Željezničara Slobodan Krčmarević tako je upisao prvu pobjedu na klupi Plavih, i to u zvaničnom debiju. Nakon izuzetno loših rezultata u prijateljskim utakmicama, Željezničar je pokazao ozbiljnost, ali i kvalitet, pa će u uzvratnom meču imati znatno lakši zadatak.