Serie A
26

Sigurna pobjeda Rome u Crotoneu, preokret Milana protiv Chieva na San Siru

Piše: K. H.
Crotone - Roma
Ekipa Rome savladala je Crotone u meču 29. kola talijanske Serije A rezultatom 2:0, a domaću pobjedu nakon preokreta upisao je i Milan protiv Chieva.

Vučica je nakon prolaska u četvrtfinale Lige prvaka odigrala jednu izuzetno dobru utakmicu, a u vodstvo su stigli u 39. minuti kada El Shaarawy koristi sjajnu asistenciju Kolarova i pogađa za 1:0.

Pitanje pobjednika odlučeno je u drugom poluvremenu kada Radja Nainggolan koristi asistenciju Florenzija i pogađa za konačnih 2:0. Edin Džeko na terenu je proveo svih 90 minuta, ali se nije upisao u listu strijelaca.

Sjajan meč odigran je i na San Siru između Milana i Chieva, a na kraju su bolji bili Rossoneri. Milan je u vodstvo stigao u 10. minuti kada Calhanoglu pogađa za 1:0, ali u razmaku od samo dvije minute Chievo preko Stepinskog i Inglesea dolazi do preokreta.

Ipak, Cutrone je u 54. minuti poravnao rezultat, a velika tri boda Milanu donio je Andre Silva prvim pogotkom u sezoni u 82. minuti. Do kraja meča Kessie je promašio penal za 4:2.

U sjajnom meču koji se odigrao u Torinu, Fiorentina je savladala klub iz istoimenog grada, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1, a porazom od Cagliarija na domaćem terenu, ekipa Beneventa oprostila se od šansi da naredne sezone opet igra u Seriji A.

U posljednjem meču, Atalanta je rezultatom 5:0 savladala Veronu u gostima.

Tabela: