Nogometaš na sudu
0

Signori: Nisam kriv, moja najveća opklada je 400 eura

Totalsport
Giuseppe Signori, nekad veliki napadač Lazija, Bologne i talijanske nogometne reprezentacije, negirao je na sudu umiješanost u aktuelnu aferu s namještanjem utakmica koju istražuju talijanski nadležni organi.

Signori je jedna od 16 osoba koje je talijanska policija prošle srijede uhapsila u koordiniranoj akciji zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju ligaških utakmica, uglavnom u Serijama B i C.

Signorija su istražitelji vidjeli kao mogućeg vođu grupe kladitelja iz Bologne koji su direktno utjecali na namještanje rezultata nogometnih utakmica kako bi na dalekoistočnim internetskim kladionicama stjecali finansijsku korist.

Pod istragom je 18 utakmica, kao što smo spomenuli, uglavnom iz druge i treće lige, a posljednje vijesti govore da je jedna od njih i ona između prvoligaša Intera i Leccea! Pod mikroskopom su i utakmice Siene i Atalante, klubova koji su protekle sezone izborili promociju u Seriju A.

U međuvremenu, istraga se širi. ANSA je izjavila kako napuljski tužitelji istražuju tri utakmice koje je Napoli odigrao u Seriji A u protekle dvije sezone.

Bilo kako bilo, među osumnjičenima za namještanje rezultata su bivši igrači iz Serije A, aktuelni iz Serije B i C, kao i direktori klubova iz nižih liga.

Najzvučnije ime među osumnjičenima je 43-godišnji Giuseppe Signori, osmi strijelac svih vremena u Seriji A sa 188 golova, koji je, igrajući za Lazio, tri puta bio najbolji strijelac Serije A.

"Nemam ništa s time, nisam kriv. Moja najveća opklada na neku utakmicu bila je u iznosu od 300 ili 400 eura. Nikada nisam sudjelovao sastancima na kojima su se dogovarala namještanja utakmica", prenosi ANSA Signorijev iskaz na saslušanju.

Kasnije je Signorijev potvrdio kako se njegov klijent na saslušanju izjasnio kao nevin.