Razočarenje u Newcastleu
0

Shearer: Svi smo krivi, najviše igrači!

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Newcastlea Alan Shearer otvorio je dušu nakon što je njegov klub ispao u drugu ligu. Shearer za neuspjeh krivi sve klupske strukture, od vlasnika kluba do igrača. Nije preskočio ni sebe.

Newcastle je porazom u Birminghamu od Aston Ville 1-0 u posljednjem, 38. kolu Premiershipa završio turobnu sezonu koja mu je na kraju donijela preseljenje u Coca-Cola Championship.

Shearer je, piše The Times, zatražio hitan sastanak s vlasnikom kluba Mikeom Ashleyjem. Želi s prvim čovjekom preispitati situaciju i sugerirati šefu poteze koje bi, prema mišljenju nekada legendarnog strijelca ''svraka'', trebalo povući. Shearer je podvukao crtu i za ispadanje u drugu ligu okrivio upravu, kolege koji su obnašali dužnost menadžera ove sezone prije njega, ali i samoga sebe. Čak je i krenuo od sebe. Ipak, prema njegovom mišljenju, glavni krivci su igrači...

  • Nakon poraza od Aston Ville sam igračima rekao da mogu tražiti opravadanja kakva god žele, ali uzalud im trud. Ja nisam bio dovoljno dobar, Mike Ashley nije bio dovoljno dobar, Chris Hughton, Joe Kinnear i Kevin Keegan također nisu bili dovoljno dobri. Ali, osnovni razlog našeg ispadanja ipak je u samoj svlačionici, u igračima. To je bio problem kroz cijelu sezonu – rekao je Shearer.

Bivši legendarni klupski strijelac smatra da bi igrače s jakim ugovorima i velikim platama trebalo prodati. Na tom popisu su Fabricio Coloccini, Joey Barton, Alan Smith i Obafemi Martins. Mišljenja je da bi trebalo pustiti i Michaela Owena, čiji ugovor, vrijedan 115.000 funti sedmičnono, istječe 30. juna.

  • Pred upravom kluba su velike odluke. Uprava treba ponuditi odgovore na milion pitanja. Neke igrače treba pod hitno prodati. Čim prije, tim bolje – zaključio je Shearer, koji, piše The Times, očekuje ostanak na klupi ''svraka''.