Irski rekorder
3

Shay Given okončao reprezentativnu karijeru

Totalsport
Dugogodišnji prvi golman i kapiten irske nogometne reprezentacije Shay Given u ponedjeljak je odluku o prekidu nastupa za nacionalnu ekipu saopćio selektoru Giovanniju Trapatonniju...

Dugih 16 godina, tokom kojih je odigrao 125 utakmica, trajala je reprezentativna karijera Shaya Givena, a zadnje nastupe ubilježio je u skupini na Evropskom prvenstvu ovog ljeta u Ukrajini i Poljskoj.

"Ovo je bila strašno teška odluka koju sam morao donijeti. Posvetio sam 16 godina života svojoj domovini, a imam i velik afinitet prema ekipi koju sada vodi Giovanni Trapatonni. Želio bih zahvaliti Giovanniju, Marcu (Tardelliju op.a.) i Alanu Kellyju na podršci koju su mi pružali u reprezentaciji. Ostajem veliki irski navijač i želim da momci izbore slijedeće veliko takmičenje. U slučaju prijeke potrebe i velike nužde ostajem otvoren pomoći ekipi", poručio je golman Aston Ville.

Trapatonni i njegov pomoćnik Tardelli posebno su zadovoljni jer je Given ostao na raspolaganju ukoliko ne budu imali nikakvo alternativno rješenje na golu.

"Potpuno razumijem težinu odluke koju je donio, te izuzetno cijenim njegov doprinos u dugoj reprezentativnoj karijeri. On je čvrst i stabilan nogometaš sa sjajnim karakterom i velikom ljubavi za nastupe za domovinu. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi s njim. Želim mu sve najbolje u budućnosti", rekao je Trapatonni.