Nogomet
0

Shaquille O'Neal doputovao u Cleveland

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Gorostasni, 216 cm visoki i 148 kg teški, i dugo vremena dominantni centar NBA lige, Shaquille O'Neal stigao je u Cleveland, gdje će novu sezonu početi kao član Cavaliersa.

Petnaesterostruki sudionik All-Star košarkaških utakmica i vlasnik četiri prstena NBA prvaka nakratko je popričao s trenerom Mikeom Brownom i ostatkom ekipe kojoj namjerava pomoći da ostvari san osvajanjem prvenstva. LeBrona Jamesa nije sreo, budući da je vođa Cavsa na odmoru u Los Angelesu.

Shaq, koji će nositi dres Cavsa s brojem 33, istim onim koji mu je krasio leđa u srednjoj školi i za vrijeme univerzitetskih dana, još uvijek nije odlučio hoće li kupiti kuću u Clevelandu, unajmiti ju ili živjeti u hotelu za vrijeme igranja u dresu pete NBA ekipe kroz karijeru.

Zanimljivo, Cleveland će biti prvi grad kojeg krasi drugačija klima od one na koju je O'Neal navikao igrajući u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Nakon sunčanih Orlanda, Los Angelesa, Miamija i Phoenixa, u Clevelandu vlasnika prosjeka od 24.7 poena, 11.2 skoka i 2.3 blokade očekuje nešto manje sunca. Ali, uz bok LeBrona Jamesa i realna mogućnost osvajanja petog NBA prstena.