Očekuje ga paklen doček
71

Shaqiri: Ne bojim se dolaska u Beograd, politika me sada ne zanima

Klix.ba
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Xherdan Shaqiri (Foto: EPA-EFE)
Nogometaš Liverpoola i reprezentativac Švicarske Xherdan Shaqiri kazao je nakon pobjede njegovog tima protiv Crvene zvezde u okviru 3. kola grupne faze Lige prvaka rezultatom 4:0 da se ne boji dolaska u Beograd i da će u glavni grad Srbije doći samo da igra nogomet.

Shaqiri se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji našao u centru skandala kada je pobjednički gol protiv Srbije proslavio gestikulirajući simbol "albanskog orla", a upravo zbog toga će na Marakani imati paklen doček.

Ipak, veznjak Liverpoola kaže da se ne boji dolaska u Beograd i da ga zanima samo igranje nogometa. Nakon Svjetskog prvenstva gdje je provocirao navijače Srbije, očigledno je promijenio priču, pa tako sada kaže kako politika i nogomet nemaju nikakve veze.

"Ne bojim se doći u Beograd, vidio sam nekoliko članaka o toj temi, ali me baš briga šta ljudi pričaju. Idem tamo igrati nogomet, to nema nikakve veze s politikom. Ne zanima me ništa drugo, idemo pobijediti utakmicu i samo to je bitno", kazao je Shaqiri.

Engleske novinare je također zanimalo kako Shaqiri komentariše zvižduke s tribina s obzirom da su mu pojedini navijači Crvene zvezde zviždali na Anfieldu.

"Što se tiče zvižduka, to mi se već desilo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Moram reći da te stvari podnosim bez ikakvih problema", završio je nogometaš Liverpoola.

Podsjećamo, Liverpool je rezultatom 4:0 porazio Crvenu zvezdu u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka i sada ima šest osvojenih bodova. Napoli na drugom mjestu ima pet bodova, dok PSG ima četiri boda.