Liga prvaka za žene
20

SFK 2000 se priprema za Chelsea: Želimo se na fantastičan način predstaviti Evropi

Klix.ba
Još nekoliko je dana ostalo do utakmice šesnaestine finala UEFA-ine Lige prvaka za žene u kojoj će snage odmjeriti SFK 2000 Sarajevo i Chelsea iz Londona. Pripreme našeg tima su u punom jeku.

"Iako imamo višegodišnje iskustvu u organizaciji utakmica UEFA Lige prvaka, šesnaestina finala ovog takmičenja je ipak na mnogo većem nivou, a ovog puta organizacija utakmice zahtjeva posebnu pažnju i angažman jer u goste dovodimo jedno od najvećih evropskih fudbalskih imena, a to je Chelsea FC. Pripreme do sada teku predviđenim tokom, mada moram reći da nam organizacija naše gostujuće utakmice u London iziskuje dodatne napore i finansijska sredstva s obzirom na činjenicu da su nam za ulazak u Veliku Britaniju neophodne vize koje su jako skupe te da su cijene smještaja i ostalih potreba izuzetno visoke. Ovim putem želim naglasiti i nadu da će institucije Bosne i Hercegovine prepoznati važnost i uspjeh koji smo postigle te da će nam pomoći pri organizaciji ove dvije utakmice koje su možda i najveći uspjeh za cjelokupni bosanskohercegovački klupski fudbal u posljednjih 20 godina.", rekla je Numanović dodavši:

"Ove dvije utakmice će za većinu naših igračica sigurno biti najveće u njihovoj karijeri. Dovoljno je izgovoriti rečenicu da ćemo u Sarajevu na teren stati sa Chelsea FC i istog momenta je jasno koliko ponosni i motivisani ćemo biti. Ne samo igračice, stručni štab i članice SFK 2000 Sarajevo, nego i kompletna bh. javnost koja će, nadam se, u velikom broju doći na stadion Asim Ferhatović Hase 12. septembra u 16.00 sati. Vrijeme je da publika na pravi način podrži one koji čine sve da postignu uspjeh i Bosnu i Hercegovinu na fantastičan način predstave u Evropi, a mi to upravo radimo. Kvalitet i snaga Chelsea FC je nešto što je miljama daleko od bh. uslova, ali da ćemo 12. septembra na teren istrčati motivisano, hrabro i odlučno jer ono što ćemo sigurno uraditi", zaključila je Numanović.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i FC Chelsea se igra 12. septembra sa početkom u 16 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase.