Nogomet
101

SFK 2000 Sarajevo igra kvalifikacioni turnir Lige prvaka, nadaju se podršci navijača

Piše: N. N.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
SFK 2000 Sarajevo sljedeće sedmice će igrati kvalifikacioni turnir za UEFA Ligu prvaka za žene. Na današnjoj konferenciji za medije Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, kaže da im je drago da ove godine u Ligi prvaka nastupaju pod imenom FK Sarajevo.

Prvu utakmicu SFK 2000 Sarajevo igrat će u utorak 11. augusta u 11 sati, a protivnice su im igračice kluba Vllaznia, prvakinje Albanije.

Drugu utakmicu igraju u četvrtak protiv ekipe Minska (prvakinje Bjelorusije) dok treću utakmicu igraju u nedjelju 16. augusta, a protivnice su im prvakinje Turske.

Prve dvije utakmice igraju se na stadionu Otoka, dok se treća utakmica igra na Koševu.

Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo, rekla je da su pripreme pri kraju i da su već odigrale tri pripremne utakmice.

"Zadovoljna sam kvalitetom koji pružaju moje igračice. Visoke temperature su nam predstavljale poteškoću i to nas je malo usporilo. Jedva čekamo da počnu utakmice, poznajemo dva tima, dok o ekipi iz Bjelorusije ne znamo dovoljno", rekla je Hurem.

Što se tiče snage protivnica, Hurem kaže da je teško reći ko je favorit s tim da prvakinje Bjelorusije u svom sastavu imaju pet igračica reprezentacije Nigerije koja igra na Svjetskom prvenstvu.

"To ih nekako stavlja u poziciju favorita. Turkinje su prošle godine došle do osmine finala. Ja vjerujem da će moj tim dati sve od sebe, nismo favoriti, ali domaći teren i iskustvo su naša prednost", dodala je ona.

Od ove godine će samo prvoplasirana ekipa nastaviti takmičenje.

Alisa Spahić, kapiten SFK 2000 Sarajevo, rekla je da je atmosfera u ekipi odlična.

"Mi već 13 godina igramo Ligu prvaka, a ove godine smo dobile možda i najtežu grupu. Iako smo mlada ekipa imamo iskustva i dat ćemo sve od sebe", rekla je ona.