Nogomet
221

SFK 2000 izgubio od Rossiyanke: Sarajke minuta dijelila od osmine finala Lige prvaka

Piše: E. B.
Nogometašice SFK 2000 iz Sarajeva minuta je dijelila od osmine finala Lige prvaka za žene nakon što su u revanšu šesnaestine finala izgubile u gostima kod Rossiyanke rezultatom 2:1. Podsjetimo, u prvom meču u Sarajevu rezultat je bio 0:0.

Izabranice Samire Hurem su od samog početka pokazale Ruskinjama, koje su bile apsolutne favoritkinje u ovom dvomeču, da su došle da naprave veliki rezultat, ali nažalost u tome nisu uspjele.

Nakon što je prvo poluvrijeme završeno bez golova, iako su obje ekipe imale nekoliko prilika, drugo poluvrijeme je počelo loše za naše prvakinje.

U 50. minuti N'Rehy je nakon slobodnog udarca sa lijeve strane glavom zatresla mrežu najbolje igračice utakmice Doris Bačić i činilo se da će ruska ekipa otići u osminu finala elitnog evropskog klupskog takmičenja za žene.

Ipak, u 70. minuti dosuđen je kazneni udarac za SFK 2000 kojeg je izborila Armisa Kuć, a sigurna sa bijele tačke bila je Jasna Đoković. Crnogorka je poslala Gričenko u jednu, a loptu u drugu stranu.

Do kraja susreta Ruskinje su krenule na sve ili ništa, a naše prvakinje su uspjele otkloniti sve opasnosti pred svojim golom do četvrte od ukupno pet minuta sudijsske nadoknade.

Nakon centaršuta Kovalenko Nahi je pogodila glavom i poslala Rossiyanku među 16 najboljih evropskih ekipa.

Za SFK 2000 u Rusiji su igrale: Bačić, Hasanbegović, Am. Spahić, Kuć, Al. Spahić, Kapetanović, Medić (Kamerić 85'), Kršo, Spasojević i Hadžić.