Kome će pripasti trofej
4

SFK 2000 i ŽNK Emina Mostar će igrati za titulu prvaka Kupa BiH

S. G.
Foto: NFSBIH
Foto: NFSBIH
Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine za žene 2022/23. u kojem će se sastati mostarska Emina i SFK 2000 Sarajevo, biće odigran 24. maja u 17 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Iste ekipe sastale su se u prošlogodišnjem finalu i tada je uspješniji bio sarajevski tim.

Uoči ovosezonske finalne utakmice trener Emine Zijo Tojaga je izjavio:

"Meč finala Kupa BiH predstavlja posebnu čar, jer se sastaju trenutno dvije najbolje ekipe u državi. Radili smo naporno kako bismo se pripremili za ovu utakmicu i iskoristili sve naše potencijale na terenu. Ovaj susret je prilika da pokažemo našu hrabrost, vjeru i zajedništvo, i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je Tojaga.

Trenerica SFK 2000 Sarajevo, Samira Hurem otkriva šta je cilj njene ekipe.

"Očekujem jednu lijepu utakmicu jer je Emina uz nas najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini. Sigurno da su obje ekipe motivisane da dođu do trofeja u Kupu. Oba tima su ove sezone najviše pokazala i u prvenstvu i Kupu, što je odlična preporuka i za publiku da dođe i uživa u kvalitetnom fudbalu. Naš cilj je „dupla kruna“. Vjerujem u svoje igračice i očekujem da ostvarimo taj cilj", poručuje Hurem.

Utakmicu će suditi Merima Čelik iz Sarajeva, pomagaće joj Merima Tanović Čamo iz Mostara i Tamara Došen iz Prijedora, dok je 4. sutkinja Tanja Račić iz Banja Luke.

Delegatica će biti Midheta Spahić Galešić iz Donjeg Vakufa, a posmatrač suđenja Adnan Alispahić iz Zenice.

Utakmicu Emina-SFK 2000 Sarajevo bit će emitovana uživo na YouTube kanalu NS/FS BiH.