Veliki meč za bh. nogomet
256

SFK 2000 danas na Grbavici igra za plasman u grupnu fazu Lige prvaka, ulaz slobodan

D. P.
Velika šansa za prvakinje BiH (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Velika šansa za prvakinje BiH (Foto: SFK 2000 Sarajevo)
Ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo danas dočekuje švicarski Zurich na stadionu Grbavica u prvom meču druge runde kvalifikacija za Ligu prvaka.

Pred nama je veliki meč za ženski nogomet u BiH. SFK 2000 ima šansu da uđe u grupnu fazu Lige prvaka, iako je svima jasno da neće biti lako protiv sjajne ekipe iz Švicarske. Ženski nogomet u toj zemlji je na vrlo visokom nivou.

Trenerica Samira Hurem ističe da nije sretna zbog izjava protivnica iz Zuricha koje računaju na rutinsku pobjedu i plasman u grupnu fazu.

"Iznerviralo me je što su naše protivnice već upisale pobjedu protiv nas. Sigurno da su oni favoriti, ali mi se jako dobro spremamo za tu utakmicu. Svjesni smo njihovog kvaliteta, ali svjesni smo i čime mi raspolažemo", izjavila je Hurem na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Priznaje da su igračice Zuricha iskusnije u odnosu na neke njihove mlade igračice, ali vjeruje u prednost domaćeg terena i podršku koju će imati.

Naglasila je da je ovo najvažnija utakmica za klub i ženski nogomet u Bosni i Hercegovini. Prema njenim riječima, ovo je najbolja igra SFK-a ikada s dosta mladih igračica te da ovaj tim može mnogo više u odnosu na onaj koji je igrao šesnaestinu finala Lige prvaka.

Utakmica između SFK 2000 Sarajevo i Zurich Frauen igrat će se danas na Grbavici od 15:30, a ulaz je slobodan. Revanš je na rasporedu 28. septembra u Schaffhausenu.