Premiership
42

Sezona iz snova za Spurse: Tottenham pobijedio Crystal Palace i zadržao prvo mjesto na tabeli

E. K.
(Foto: Tottenham/Twitter)
(Foto: Tottenham/Twitter)
Nogometaši Tottenhama su u desetom kolu Premiershipa pobijedili Crystal Palace na gostovanju rezultatom 2:1 i zadržali prvo mjesto na tabeli.

Poslije prvog poluvremena bez pogodaka, Spursi su u nastavku postigli dva gola i riješili pitanje pobjednika u ovom susretu.

Svega osam minuta u drugom dijelu je bilo dovoljno za Pijevce da dođu u vodstvo, a u strijelce se upisao Joel Ward koji je savladao svog golmana i doveo Spurse u vodstvo.

Već u 66. minuti susreta Tottenham je udvostručio prednost i to zahvaljujući Heung-min Sonu koji je pogodio poslije asistencije Johnsona.

Reprezentativac Južne Koreje je sa ovim golom stigao do brojke od 111 pogodaka u najjačoj ligi svijeta i trenutno se nalazi na 26. mjestu u ukupnom poretku.

Tu nije bio kraj golovima na Selhurst Parku budući da je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade Jordan Ayew smanjio prednost Spursa.

Do kraja je ostalo 2:1 te je Tottenham slavio osmu ovosezonsku pobjedu i sada ima 26 bodova, pet više od drugoplasiranih Manchester Cityja i Arsenala koji imaju po 21 bod i susret manje.

S druge strane, njihov današnji protivnik Crystal Palace je trenutno 11. sa 12 osvojenih bodova iz deset susreta.

Rezultat i strijelci:

Crystal Palace - Tottenham 1:2 (Ayew 90+4' / Ward (ag) 53', Son 66')

Tabela: