Nogomet
118

Ševko Okić novi junak navijača Sarajeva

Piše: Edin Isanović
Sarajevo je danas u Norveškoj pobijedilo Haugesund rezultatom 3:1 i prošlo u 3. pretkolo Evropske lige gdje će odmjeriti snage protiv grčkog Atromitosa. Jedan gol postigao je Miloš Stojčev, dok je dva puta mrežu Kristiansena zatresao Ševko Okić, koji je u ljetnom prelaznom roku stigao na Koševo iz mostarskog Veleža.

Nakon okršaja u Norveškoj postao je ljubimac navijača Sarajeva. Sa dva gola dokazao je Upravi kluba da su kupili pravog igrača i da će biti istinsko pojačanje. Ostavio je upečatljiv trag svojim umijećem. Pogađao je tako vješto, majstorski. Da je definitivno osvojio publiku pokazuju komentari po društvenim mrežama i forumima odmah nakon meča.

Ševko se odlično otvara, asistira i opasno puca. Osim toga uklizava, baca se na svaku loptu. Sarajevskim tifozama nije trebalo puno vremena da ga prepoznaju kao junaka dvoboja u Norveškoj.

Fanove Sarajeva posebno je obradovao treći pogodak koji je Okić postigao u 82. minuti. Taj detalj prelomio je utakmicu, jer je tri minute prije toga Berberović dobio crveni karton i domaći su krenuli snažno po izjednačenje.

Plasmanom dalje Bordo tim je samo od UEFA-e zaradio 140 000 eura, a tome treba dodati da će zaraditi na prodaji ulaznica i marketinškim pravima u okršaju sa Grcima.