Nogomet
0

Sevilla smijenila trenera Jimeneza

Totalsport
Manolo Jimenez (Foto: AP)
Manolo Jimenez (Foto: AP)
Razočaravajući remi 1-1 protiv Xereza u dvoboju 28. kola Primere odigran u utorak, bio je kap koja je prelila čašu strpljenja čelnika španskog nogometnog prvoligaša Seville, koji su odlučili smijeniti trenera Manola Jimeneza.

U tom dvoboju je Sevilla povela pogotkom Kanoutea u 63. minuti iz penala, a gosti, koji na tabeli Primere zauzimaju posljednje mjesto, su izjednačili na končanih 1-1 u prvoj minuti sudijske nadoknade preko Giode.

Sevilla je prošle sedmice ispala iz osmine finala Lige prvaka od moskovskog CSKA, a protiv Xereza je odigrala sedmu uzastopnu utakmicu bez pobjede. Ceh je, kao i obično, platio trener, 46-godišnji Manuel "Manolo" Jimenez, koji je kormilo andaluzijskog kluba preuzeo 2007. godine.

Sevilla je trenutno tek na petom mjestu u španjolskom prvenstvu sa 45 bodova, jednim manje od Mallorce koja ima i susret manje, te drži četvrto mjesto, posljednje koje nudi izlaz u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Čelnici Seville od ove sezone su očekivali puno više – borbu za naslov prvaka u Primeri, te minimalno plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

As piše da su čelnici Seville već stupili u kontakt sa 71-godišnjim Luisom Aragonesom, koji je bio selektor španske reprezentacije koja je 2008. godine osvojila naslov evropskog prvaka. Nakon toga je radio kao trener u turskom Fenerbahčeu, ali je tu funkciju napustio u maju prošle godine, te je od tada bez posla.