Nogomet
7

Sevilla preokretom do pobjede u gradskom derbiju protiv Betisa

Piše: E. B.
(Foto: EPA)
U 24. kolu španske La Lige na stadionu "Benito Villamarin" igrao se gradski derbi između Betisa i Seville, a slavili su gosti rezultatom 2:1.

Betis je apsolutno dominirao tokom prvog poluvremena, a u 26. minuti Aissa Mandi je nakon slobodnog udarca sa desetak metara pogodio prečku.

Danski internacionalac Riza Durmiši doveo je domaću ekipu u vodstvo u 36. minuti kada je fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara.

Na poluvremenu trener Seville Jorge Sampaoli izvršio je dvije izmjene i u potpunosti je pogodio sa njima. Umjesto Franca Vazqueza i Pabla Sarabije u igru su ušli Wissam Ben Yedder i Iborra.

U 56. minuti gosto su izjednačili. Nakon slobodnog udarca sa desne strane Iborra je sa pet metara šutirao glavom, golman Betisa Antonio Adan je odbio loptu a Gabriel Mercado je pospremio u praznu mrežu za 1:1.

Pobjedu Sevilli donio je upravo Iborra u 76. minutu. Slobodan udarac je izveden sa slične poziije kao kod izjednačujućeg pogotka, a Steven N'Zonzi je spustio loptu Iborri koji matira Adana za konačnih 2:1.