La Liga
6

Sevilla pobjedom protiv Las Palmasa najavila duel protiv Manchester Uniteda

Piše: K. H.
Foto: Las Palmas/Twitter
Foto: Las Palmas/Twitter
Ekipa Seville porazila je Las Palmas u prvom meču subotnjeg programa 24. kola španske La Lige, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1.

Klub iz Andaluzije u vodstvo je stigao u 35. minuti. Sarabia je šutirao, golman Las Palmasa kratko odbio loptu, a na pravom mjestu bio je Ben Yedder koji pogađa za 1:0.

Već početkom drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, gosti su postigli drugi pogodak. Ovaj put u listu strijelaca upisao se asistent kod prvog pogotka, Pablo Sarabia, a već tada činilo se da je ekipa Vincenza Montelle osigurala pobjedu.

Do kraja meča Las Palmas je pokušao barem ublažiti poraz, a u toj namjeri uspjeli su u 82. minuti kada Calleri uspješno realizuje kazneni udarac za, na kraju će se ispostaviti, konačnih 2:1.

Ovom pobjedom Sevilla se popela na petu poziciju na tabeli i nakon 24. odigrana kola ima 39 osvojenih bodova dok je Las Palmas ostao u zoni ispadanja sa 18 osvojenih bodova.

Sevillu sredinom sljedeće sedmice očekuje i prvi susret osmine finala Lige prvaka, a oni će omjeriti snage protiv Manchester Uniteda.

Tabela: