Kup Kralja
14

Sevilla pobijedila Atletico u Madridu, Demirović na klupi u porazu Alavesa

Piše: K. H.
Atletico Madrid - Sevilla (Foto: EPA-EFE)
Ekipe Seville i Valencije upisale su pobjede u prvim mečevima četvrtfinala španskog Kupa kralja.

Atletico Madrid doživio je neočekivan poraz na Wanda Metropolitano od Seville. Jorgandžije su u vodstvo stigle u 73. minuti kada Diego Costa postiže pogodak za 1:0, a samo sedam minuta nakon toga, gosti iz Andaluzije stižu do poravnanja nakon loše reakcije golmana Moye.

Kada su domaći navijači očekivali kraj razočaravajuće utakmice za njihov tim, uslijedio je šok s obzirom na to da je Correa u 88. minuti postigao pogodak i donio veliku pobjedu Sevilli.

Valencija je nakon preokreta slavila protiv Deportivo Alavesa, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1 za Šišmiše. Prvi 45 minuta gledaoci na Mestalli nisu vidjeli pogotke, a onda je u 66. minuti golom Sobrina Alaves stigao u vodstvo od 1:0.

Nakon primljenog pogotka, Valencija je zaigrala puno bolje te poslije samo sedam minuta preko Guedesa poravnavaju rezultat, a konačnih 2:1 postavio je Rodrigo u 82. minuti susreta.

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović susret protiv Valencije pregledao je s klupe za rezervne igrače, a podsjećamo, on je s tri pogotka u dva meča donio prolazak Alavesu u četvrtfinale.