La Liga
4

Sevilla doživjela debakl na gostovanju kod sjajnog Eibara

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Eibara do kraja je napunila mrežu Seville u prvom susretu subotnjeg programa španske La Lige, a momci Josea Mendilibara na kraju su slavili rezultatom 5:1.

Domaći igrači u vodstvo su stigli već u prvoj minuti, tačnije u 37 sekundi kada Kike nakon soloprodora sjajno pogađa za 1:0. U 17. minuti rezultat je bio 2:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Orellana.

Četiri minute nakon toga, Sevilla se vratila u meč. Sudija Trujillo Suarez pokazao je na bijelu tačku, a Sarabia sigurnim udarcem pogađa i smanjuje vodstvo Eibara na 2:1. Ipak, Ramis u 32. minuti nakon kornera pogađa za 3:1 i postavlja rezultat prvog poluvremena.

Pitanje pobjednika riješeno je u 61. minuti kada Orellana koristi veliku grešku odbrane Seville i pogađa za 4:1, a konačnih 5:1 i debakl gostiju iz Seville krunisao je Arbilla u 83. minuti.

Ovom pobjedom Eibar se dodatno približio Sevilli i nakon 22 odigrana kola imaju 32 boda, jedan manje od ekipe iz Andaluzije, a u sljedećem kolu očekuje ih gostovanje kod Leganesa. S druge strane, Montella i njegovi momci će na svom stadionu igrati protiv Girone.

Tabela: