Stevanović prošao preglede
144

VIDEO / Sevilla dobija prodorno krilo puno želje za dokazivanjem

Piše: Edin Isanović
Miroslav Stevanović
Miroslav Stevanović
Prve minute 2013. godine označile su početak zimskog prelaznog roka. Klubovi ovaj dio godine koriste za korekcije u svojim redovima. Bh. reprezentativac Miroslav Stevanović prošao je danas ljekarske preglede, a u četvrtak bi trebao potpisati ugovor sa Sevillom.

U španskom timu drže spoznaju da je upravo Stevanović igrač koji maksimalno odgovara njhovim kriterijima. On je imao debi za državni tim 26. maja u prijateljskom okršaju Irske i BiH (domaći slavili 1:0).

Ostavio sjajan dojam

U generalnoj probi pred početak kvalifikacija za SP, dvoboju Velsa i BiH, gdje je naš nacionalni tim slavio 2:0, nogometaš Vojvodine ostavio je sjajan dojam. Upisao je asistenciju i postigao je pogodak. Tada se počelo pročati o talentu ovog igrača.

To je bio jasan znak da će osigurati mjesto u svlačionici Zmajeva. Selektor Safet Sušić prebacio ga je iz U-21 tima u seniorski. U kvalifikacionim sudarima dva puta je ulazio u igru. U glavnom grčkom gradu u 75. minuti zamijenio je Lulića, dok je protiv Litvanije u 66. minuti ušao "unutra" umjesto Miralem Pjanića.

Stevanović je bio ključna figura u prijalteljskom okršaju Alžira i BiH. Tada je u posljednjim trenucima meča asistirao za Svraku koji je poentirao i osigurao pobjedu našem timu.

Pogodio protiv Želje na Grbavici

On je svoju karijeru počeo graditi u Drini iz Zvornika. Njegovu nadarenost uočili su skauti Vojvodine pa je preselio u Novi Sad. Kasnije je posuđen trećeligašu Paliću i banjalučkom Borcu. Ljubitelji nogometa u BiH sjećaju se njegovog pogotka u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH 2010. godine na Grbavici. Rezultat između Željezničara i Borca bio je 2:2, a Stevanović je postigao prvi pogodak za goste koji su na kraju osvojili trofej. Nakon toga ponovo se vratio u Vojvodinu. Ponovo je briljirao i zadivio nogometne "šmekere".

Njegov primjer može biti putokaz svim mladim igračima. On je igrač u usponu i njegov vrhunac se tek očekuje.

Ovaj 22-godišnji nogometaš je pun želje za dokazivanjem, prodorno krilo koje u svakom trenutku može zaprijetiti suparničkoj odbrani. Zavidnih je trkačkih sposobnosti. Često asistira saigračima. Nadamo se da će Stevanović svojim znanjem i nogometnom vještinom izboriti mjesto u udarnoj postavi tima iz Andaluzije.