Frank Lampard
0

Ševčenko će nam biti najveća prijetnja

Totalsport
Ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko je od svog povratka u Milan iz Chelseaja prošlog ljeta u dresu “rossonera” skupio tek 901 minutu, ali njegov bivši suigrač iz londonske momčadi Frank Lampard smatra da nije izgubio na oštrini.
  • Andrij Ševčenko je sjajan igrač, oduvijek je bio i sada je još uvijek. Bit će velika prijetnja za nas u srijedu jer je on jedan od onih igrača koji može iznenada eksplodirati, zabiti gol ili ga namjestiti – hvalio je Lampard Ševčenka uoči kvalifikacijskog dvoboja za SP 2010. s Ukrajinom na Wembleyju.

  • Zaista ne znam zašto Ševčenko nije uspio u Chelseaju. Mislim da je to bilo povezano s ozljedama koje je imao. Bio je često ozlijeđen, nije ga bilo u određenim važnim trenucima, ali jedino on zapravo može objasniti zašto nije uspio u Chelseaju – zaključio je Lampard.

Ševčenko je na Stamford Bridge stigao u ljeto 2006. godine iz Milana za rekordnih 30 milijuna funti, ali je u dvije godine skupio tek 47 nastupa u kojima je zabio devet golova. Po povratku u Milan (prošlog ljeta) nije se također previše iskazao i započeo je tek u dvije utakmice u Seriji A. Međutim, u njima se nije upisao u strijelce, a svoja jedina dva gola ove sezone zabio je u Talijanskom kupu i Kupu UEFA-e.

Za ukrajinsku reprezentaciju Ševčenko je zabio 39 golova u 85 nastupa.