Dobio otkaz u Barceloni
5

Setien otvorio dušu i prvi put otkrio stvari o Messiju: Ko sam ja da ga mijenjam?

K. H.
Setién i Messi u razgovoru (Foto: EPA-EFE)
Setién i Messi u razgovoru (Foto: EPA-EFE)
Bivši trener Barcelone Quique Setién kaže da nije mogao promijeniti Lionela Messija jer su ga ranije u klubu prihvatili takvog kakav je.

Setién je otkaz dobio nakon poraza od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka u Lisabonu gdje su Katalonci doživjeli pravi debakl i izgubili rezultatom 8:2, nakon čega je bilo jasno da ovaj trener više neće biti na klupi Barcelone.

U razgovoru za španske medije, Setién je prvi put govorio o vremenu koje je proveo u Barceloni, a posebno se dotakao teme Lionela Messija.

"Mislim da je Messi najbolji igrač svih vremena, bilo je i drugih velikana, ali kontinuitet koji taj dečko ima tokom svih ovih godina nije zabilježen ranije. Njega je teško trenirati, jer na kraju, ko sam ja da ga mijenjam ako su ga oni prihvatili takvog takav je i nisu ga ranije promijenili", rekao je bivši trener Barcelone i nastavio:

"Kod njega postoji još jedan sloj, osim onog igračkog, što čini stvari komplikovanim, mnogo, mnogo komplikovanim. To je nešto svojstveno mnogim sportistima, kao što smo mogli vidjeti u dokumentarcu o Jordanu. Messi je rezervisan, ali te natjera da vidiš stvari koje on želi", istakao je Setién.

Nakon toga, kaže da bi bolje bilo da je donosio odluke gledajući isključivo interes kluba, a ne pojedinačnih igrača.

"Sada mi je to jasno, ali uvijek postoji nešto što je iznad mene, a to je klub. Klub je iznad predsjednika, igrača i trenera, klub i navijači zaslužuju najveće poštovanje i zato treba uraditi ono što najviše odgovara klubu", rekao je bivši trener Katalonaca.