Od igrača na terenu
2k

Šest igrača Zrinjskog i sudije ispoštovali su zastavu BiH tokom himne u Banjoj Luci

D. P.
Peljto i sudijska ekipa tokom himne BiH u Banjoj Luci (Foto: Screenshot)
Peljto i sudijska ekipa tokom himne BiH u Banjoj Luci (Foto: Screenshot)
Uoči početka revanš utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Zrinjskog u Banjoj Luci vidjeli smo sramotne scene tokom kojih je izviždana himna naše zemlje te je iskazano nepoštovanje prema zastavi BiH, no nisu svi akteri utakmice reagovali jednako.

Dok su navijači Borca žestoko izviždali himnu BiH, a nogometaši istog tima iskazali nepoštovanje prema zastavi, veći dio nogometaša Zrinjskog okrenuo se prema zastavi Bosne i Hercegovine.

Zastavi BiH su se tokom intoniranja himne okrenuli Goran Karačić, Hrvoje Barišić, Toni Šunjić, Kerim Memija, Antonio Ivančić i Nardin Mulahusejnović.

Za to vrijeme, sudijska ekipa predvođena Irfanom Peljtom okrenula se zastavi i držala je ruku na srcu. Uz njega su tu bili pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Arnel Novalić. Vrijedi naglasiti i da su pojedini igrači oba tima na klupi bili okrenuti prema državnoj zastavi, dok to nije bio slučaj s novim reprezentativcem BiH Davidom Vukovićem iz Borca.

Svi se nadamo i očekujemo da će Nogometni savez BiH žestoko kazniti FK Borac zbog sramotnog ponašanja navijača i ovakvog vida nepoštovanja svoje zastave i himne.

Inače, Zrinjski je u Banju Luku donio jedan gol prednosti i učinit će sve da odbrani trofej u Kupu BiH. Prednost gola u gostima više se ne računa.