Nastavio niz
17

Šesnaesta promjena trenera u Premijer ligi: Milenko Bošnjaković napustio Slobodu

E. B.
Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)
Milenko Bošnjaković (Foto: A. K./Klix.ba)
Danas smo dobili i šesnaestu promjenu trenera u Premijer ligi BiH. Mile Bošnjakovć više nije trener Slobode.

Bošnjaković je sezonu počeo u Tuzla Cityju, a nastavio je u redovima gradskog rivala Slobode.

Prije njega na klupi crveno-crnih su bili Mile Lazarević i Marijan Bloudek, a kada je preuzeo ulogu šefa stručnog štaba rekao je da zna šta je prihvatio.

"Slobodi nudim sljedeće: spavam kod svoje kuće, jedem što mi žena spremi, a ne po restoranima koji plaćaju građani Tuzle. Nudim Slobodi telefon koji ne može nazvati nijedan menadžer, nijedan lobi i kazati moraš tako i tako. Nudim poštenje i karakter, te nikada neću zloupotrijebiti ime FK Sloboda kao i svoje lično. Znam šta sam prihvatio, znam šta imam u svlačionici i znam da će biti teško. Nisam kukavica, ali molim za malo strpljenja. Ovo nije ekipa koju sam ja selektirao, ovo je ekipa kojoj će trebati vremena da se uklopi u moj sistem rada", rekao je Bošnjaković. 18. oktobra.

Skoro dva mjeseca kasnije odlučio je napustiti Slobodu koja će dobiti četvrtog trenera ove sezone, baš kao i Čelik. Osim tuzlanskog i zeničkog kluba bez šefa stručnog štaba je i Sarajevo.

Svi treneri premijerligaških klubova 2019/2010

Sloboda: Mile Lazarević, Marijan Bloudek, Milenko Bošnjaković, ??? Čelik: Hasan Özer, Marko Babić, Slaviša Božićić, ???

Široki Brijeg: Goce Sedolski, Denis Ćorić, Toni Karačić Mladost: Elvedin Beganović, Ibro Rahimić, Fahrudin Soblić Zrinjski: Hari Vukas, Mladen Žižović Radnik: Mladen Žižović, Slobodan Starčević Tuzla City: Milenko Bošnjaković, Elvir Baljić Zvijezda 09: Boris Savić, Adnan Zildžović Velež: Ibro Rahimić, Feđa Dudić Sarajevo: Husref Musemić, ??? Željezničar: Amar Osim Borac: Branislav Krunić